onsdag den 24. juni 2009

E-bogen

Nu er e-bogen her. Fordi nu er der tilsyneladende kommet et par anvendelige e-bogs-læsere, som også er til at betale. På Sony Reader kan man gemme op til 300-400 bøger. Både Sony Reader og Amazon Kindle læseren skulle komme på det danske marked i år, ifølge Berlingske Tidende.

Når man har anskaffet e-bogs-læseren, så downloader man bøger fra internettet. De skulle efter sigende koste ca. 80% af, hvad en trykt bog koster.

Det er en rigtig spændende udvikling, at man nu kan sidde med en lille, flad e-bogs-læser og læse alle de bøger, man vil. Men når jeg så går hen i reolen og henter A.J. Cronin’s ”Hattemagerens slot”, trykt 1938, hvor indbindingen er ren kunst med udsmykninger og udskæringer og tryk på sidernes papirtynde kanter, så den lukkede bog fremtræder flot og farvefuldt, så bliver jeg også lidt forstemt. Noget har vi mistet, som tiden er gået. Jeg håber, at vi til gengæld har fået noget andet.

Ingen tvivl om at det er en fordel med en e-bogs-læser, når man er væk hjemmefra. Og ingen tvivl om at det åbner op for en masse interessante muligheder i fremtiden. Så velkommen. Men nu og her der det jo bare en bog på en ny og kedeligere måde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar