tirsdag den 31. august 2010

Nye muligheder i Skåne


Hvis man leder efter en bolig i Skåne, eller bare leder efter luft i økonomien, så er det værd at huske, at Skåne er mere end Malmø. Mange danskere, der overvejer at bosætte sig i Skåne, kikker ikke længere ud end til Malmøs forstæder, og det undrer mig. Det er også godt at vide, at mange af de mindre skånske byer får togforbindelse til Malmø/København i løbet af 2011/2012, når Pågatåg Nordost bliver virkelighed.
Snart bliver det også ti minutter hurtigere for toget at komme igennem Malmø og ud på Øresundsbroen.

De nye stationer bliver i småbyer, hvor boliger i mange tilfælde kan findes til 15-25% af prisen i Københavns forstæder. Samtidig fås biler i Sverige til cirka en tredjedel af den danske pris og en families almindelige husholdningsbudget kan sættes omkring 20% lavere end i Danmark. Det er min erfaring efter omkring tre år med fast bopæl i det nordskånske.

Oppe i det nordligste Skåne, i gåafstand fra den nye 2011 station i Killeberg ved Osby, bliver en række byggegrunde faktisk i september udbudt til en kvadratmeterpris på sek 1,00. Men der bliver jo nok en kø af købere.

I dag kan man allerede finde meget fornuftige huspriser omkring Höör, hvor togforbindelsen til Malmø/København er udmærket. De nye stationer de kommende år bliver bl.a. i Tjörnarp, Sösdala, Hästveda, Killeberg, Bjärnum, Vittsjö og Markaryd.

2 kommentarer:

  1. Hej Per,

    Godt at kende alternativerne, hvis man en dag får pip af de danske priser :-)

    SvarSlet
  2. Pip af priser er nemt at få. Der er nu også meget at få pip af her i Sverige, Sarah. I øjeblikket har vi valgkamp, det er lige så patetisk som i DK. Men for en forfatter kan forskellen imellem DK og SE være deltidsjob eller at skrive på fuldtid.

    vh. Per

    SvarSlet